Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


chef Vladimir Balent  

Opis / priprema jela

Od telećeg filea izrežemo 30 komada medaljona, omotamo sa slaninom, posolimo i popaprimo. Jednu stranu medaljona uvaljamo u brašno i lagano pržimo na masnoći. Kada su prženi izvadimo ih i dodamo bijelo vino, slatko i kiselo vrhnje. Prokuhamo, vratimo medaljone i reduciramo umak do potrebne gustoće. Umiješamo maslac i po potrebi dosolimo i popaprimo. U međuvremenu krumpir izrežemo na ploške debljine 3mm. U tavi ispržimo preostalu slaninu rezanu na rezance, dodamo luk na ploške, osolimo i spirjamo da je staklast, te dodamo kiselo vrhnje i popaprimo. U odgovarajući kalup ili protvan slažemo red krumpira, pa red luka, red krumpira, red luka i na kraju red krumpira, zalijemo mješavinom slatkog i kiselog vrhnja i naribamo dimljeni sir. Peći u pećnici oko 40 min. na 180 stupnjeva. Na sredini tanjura stavimo slavonski krumpir, okolo tri medaljona sa umakom i ukrasiti sa tri oblika tikvica.

izvor:videooglasi.eu

 Potrebni sastojci
 
 teleći file 1,50 kg
 slanina(špek) 0,30 kg
 luk crveni 0,30 kg
 vrhnje slatko 0,8 kg
 vrhnje kiselo 0,4 l
 vino bijelo Đakovačko Chardonnay 2010 0,3 l
 sol 0,02 kg
 papar 0,001 kg
 ulje ili mast za prženje 0,08 l
 krumpir 2,5 kg
 sir dimljeni 0,10kg
 maslac 0,05 kg
 brašno oštro 0,05 kg
 tikvice za ukras 0,60 kg

 

 Kuharevo vino

 Chardonay Đakovo

chef Tomislav Hruban  

 

Opis / priprema jela

Od patke odvojimo prsa, batke sa zabatkom i krilca. Napravimo mješavinu začina od soli, papra, mljevene crvene paprike i mažurana, te začinimo patku. Ostavimo nakratko da se marinira. Zatim je stavimo u pleh za pečenje, dodamo krupno narezanu mrkvu i luk, te pečemo u pećnici na 180 ⁰C. Pritom je češće podlijevamo, a pred kraj dolijemo i malo vina. Kad je pečena ostavimo je na toplom, umak od pečenja zgusnemo s malo škrobnog brašna razmućenog s vodom.

Ječmenu kašu skuhamo dopola u slanoj vodi. Prodinstamo sitno kosani luk dodamo pileća jetrica narezana na sitnije komade i podlijemo vinom. Dodamo ocijeđenu ječmenu kašu, te pirjamo povremeno podlijevajući dok kaša ne bude mekana. Začinimo solju i paprom, a kod serviranja dekoriramo prženom cherry rajčicom. Crveno zelje naribamo i prodinstamo na sitno sjeckanom luku, dodamo žličicu šećera, podlijemo malo vinom, te pirjamo dok zelje ne bude mekano. Začinimo solju, paprom i dodamo na vrh noža mljevenog kimla. Mrkvu, tikvicu, krumpir i svježu papriku oblikujemo po želji. Blanširamo u slanoj vodi, te kratko sotiramo na masnoći.

izvor:videooglasi.eu


 Potrebni sastojci 
 
 patka 1 cijela
 pileća jetrica 100 g
 crveno zelje 150 g
 ječmena kaša 200 g
 crveni luk 2 glavice
 tikvice 1 kom
 paprika svježa 1 kom
 mrkva 2 kom
 krumpir 1 kom
 cherry rajčica 4 kom
 bijelo vino 250 ml
 suncokretovo ulje 200 ml
 mažuran kosani 1 žlica
 crvena slatka paprika 1 žličica 
 škrobno brašno 1 žličica
 šećer 1 žličica
 kiml mljeveni malo
 sol, papar

 

 Kuharevo vino

 Merlot Belje 

chef Mirjana Kozlina Špoljar

 

Opis / priprema jela

Miješamo jaja i šećer. Maslac otopimo, sklonimo s vatre i dodamo čokoladu. Spojimo smjese i na kraju umiješamo brašno. Prečemo u kalupima ili šalicama 5 minuta na 200 stupnjeva. Kolač mora biti pečen izvana, a tekuć iznutra.

 

 

 

izvor:videooglasi.eu

 Potrebne namirnice
 
 5 jaja
 20 dkg šećera
 15 dkg čokolade (od 90% kakaoa)
 8 dkg brašna
 14 dkg maslaca

 

 Kuharevo vino

 Traminac biskupija

chef Matija Balent

Opis / priprema jela

Biftek 5 sati prije pečenja mariniramo u pelinkovcu svježim mediteranskim mirodijama (kadulja,timjan,ružmarin). Za to vrjeme iskuhamo umak u željenu gustoću skupa s pelinovcem, treba ostavit malo pelinkovca da se u umak stavi na samom kraju tako da se osjete i alkoholne note prije sipanja umaka treba otopit u umaku maslac i dobro izmješat da se dobije željeni sjaj i okus umaka.Prilog pripremamo tako da blanžiranu mrkvu izrežemo u trokute te na maslinovom ulju malo propržimo skupa sa paprikom izrezanom na trokute, tikvicama kojima smo izvadili koštice i trešnjastim rajčicama. Na samom kraju prije posluživanja dodajemo salatu koja se nesmije pržit nego lagano samo povenut., začinimo sa soli i sviježe rmljevenim paprom. Jelo slažemo tako da prvo stavimo njoke koje su napravljene malo deblje u obkliku cigara ( 4 kom. Po osobi). Na to stavimo malo priloga. Završavamo sa biftekom i salatom. Prelijemo umakom i dekoriramo trešnjastom rajčicom. Mediteransko bilje(samo zeleni djelovi) pofurimo u kipučoj vodi i fino skošemo. Za to vrijeme skuhamo krumpir u slanoj vodi, dobro ga ocijedimo te umješamo sve sastojke. Njoke koje smo napravili skuhamo u slanoj vodi. Kada su njoki kuhani ocjedimo ih i stavimo na otopljeni maslac, po želji možemo na njih stavit svježe iskosani peršin list.

izvor:videooglasi.eu

 Potrebne namirnice
 
 juneći file 0,8 kg 
 madera umak 0,2 l
 mediteranski njoki 4 porcije
 Pelinkovac 0,05 l
 sviježe mediteranske mirodije
 maslac
 maslinovo ulje selekcija Belić
 tikvice 0,1kg
 mrkva 0,1 kg
 paprika crvena i žuta 0,08 kg
 salata fratrova brada 0,06 kg
 trešnjasta rajčica 4 kom
 sol i papar po potrebi
 
 Mediteranski njoki
 krumpir 600 gr
 parmezan 5 žlica
 jaje 1 kom
 papar
 svježe izriban muškatni oraščić
 brašno 175 gr
 mediteransko bilje
 (kadulja,timjan,peršin list, ružmarin) 50 gr

 Kuharevo vino

 Zlatan Plavac

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700