Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


CARPACCIO OD BOŠKARINA ZA KOZJOM SKUTOM I CRNIM TARTUFIMA

 Biftek boškarina očistimo od žilica. Začinsko bilje sitno isjeckamo  i u njega uvaljamo biftek .Sol i šećer izmiješamo u posudi u koju dodamo biftek boškarina te ga prekrijemo  svih strana sa smjesom,poklopimo i ostavimo u hladnjaku 24 sata da se marinira .Kada nam se meso mariniralo,izvadimo ga iz smjese i kistom očistimo sol i šećer sa mesa. Na plitki veći  tanjur položimo rikolu, kozju skutu narezanu na manje kocke te na nju položimo narezani biftek. .Pokapamo ga maslinovim uljem ,naribamo  listiće svježeg crnog tartufa i poslužimo.

 

 

 

POTREBITE NAMIRNICE (Za 4 osobe):
400 g bifteka boškarina
1000 g krupne soli
700 g kristal šećera
Timijan,lovor,ružmarin,kadulja
0,03 l extra djevičanskog  maslinovog ulja
120 g svježe rikole
400 g kozje skute
20 g svježeg crnoga tartufa


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUHAREVO VINO

Malvazija - Coronica

JELENJI TOURNEDOS U BOROVNICAMA SA ROLADOM OD KRUMPIRA

Jelenji file mariniramo u papru, soli te ružmarinu 24 sata prije termičke obrade, u hladnjaku.  File izrežemo na dva jednaka dijela po osobi, te na vrućem ulju u tavi pečemo sa obije strane lagano, da file nebi dobio tvrdu koricu već da se do roze boje u samoj sredini termički obradi. Samo pečenje traje oko 5 minuta sa svake strane. Meso izvadimo na prikladan tanjur za usluživanje , a na preostali sadržaj u toploj tavi stavimo borovnice te ih pirjamo dok ne puste svoj sok, dodamo crveno vino....  te nakon 2 minute kuhanja ulijemo vrhnje za kuhanje  i začine. Termički obrađujemo dok ne dobijemo kremasti umak te ga uslužimo kao podlogu fileu.

Priprema privitka :
Krumpir operemo te kuhamo u slanoj vodi, ogulimo kožicu krumpira te  napravimo kašicu. Kada se ohladi u smjesu dodamo jaja, ulje i začine, te umjesimo krumpirovo tijesto, razvaljamo debljene do 2 cm i posipamo ga krušnim mrvicama i naribanim sirom škripavcem. Napravimo roladu i termički obrađujemo kuhanjem zamotanu u aluminijskoj foliji 10 minuta. Izvadimo iz vode, odvojimo od folije te narežemo na debljinu od 1 cm i uslužimo toplu uz file od jelena.

POTREBITE NAMIRNICE (Za 4 osobe):
File jelena 800 g
Borovnice 200 g
Vrhnje za kuhanje 0.4 l
Suncokretovo ulje 0.05 l
Crveno vino ..... 0.2 l
Sviježi ružmarin
Sol i papar

PRIVITAK:
Krumpir  600 g
Jaja 4 komada
Kravlji sir škripavac 300 g
Maslinovo ulje 0.1 l
Krušne mrvice 200 g
Sir škripavac  200 g
Sol



 

 

 

 

 

 

 

 

KUHAREVO VINO

VINA LAGUNA

Cabernet Sauvignon

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700