Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


SVINJSKI FILE U KORI OD ŠARENOG PAPRA

Svinjski file nasoliti, popapriti i uvaljati u drobljeni šareni papar. Ispeći na maslacu sa svih strana. Prebaciti na pleh za pečenje u pečnici i zapeći 10 minuta na 200oC. U tavicu u kojoj se pekao file dodati senf, goveđi temeljac i reducirati do željene gustoće. Na kraju dodati hladan maslac. Svinjski file izrezati na par ploški. Na dno tanjura staviti umak te po njemu složiti ploške filea i domaće rezance.

 

POTREBITI SASTOJCI (Za 4 osobe):
1 kg svinjskog filea
100 g šarenog papara
2 žlice senfa
100 g maslaca
0,2 l goveđeg temeljca
sol
papar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUHAREVO VINO

Bijeli Pinot – Jarec&Kure

RIŽOT OD ŽABA

U posudi (teći) s debljim dnom, na maslinovom ulju pirjamo sitno isjeckani češnjak, dva lovorova lista i ljutu neretvansku papriku. Kada češnjak blago porumeni dodamo dvije žlice pirea od rajčice, sol, papar, 3 decilitara vode i kada sve prokuha, dodamo žabe.
Kada žabe budu napola gotove dodamo ocat i već pripremljenu kuhanu rižu. Ostavimo da se kuha 10-15 minuta i rižot od žaba je gotov.

POTREBITI SASTOJCI:

12 komada žaba (1 dužina)
maslinovo ulje
češnjak
pire od rajčice
lovorov list
sol, papar
ocat
ljuta neretvanska paprika
voda
riža

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUHAREVO VINO

Chardonnay - Veraja

CARPACCIO OD OBORITE RIBE

Ribu očistimo i narežemo na hladne i tanke fete. Sokom od naranče, limuna i extra djevičanskog ulja, napravimo emulziju u kojoj mariniramo ribu. Ribu mariniramo 5 minuta.

Na hladan tanjur složimo ribu, prelijemo 2 do 3 žlice emulzije, začinimo soli i paprom te dekoriramo sezonskim voćem. (npr. Maline i jagode).

 

 

 

 

 

POTREBITI SASTOJCI:
400 – 1000g oborite ribe (koristili brancin)
4 sočne naranče
2 limuna
Extra djevičansko maslinovo ulje
Cvijet soli
Papar
Maline i jagode


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUHAREVO VINO

Krauthaker

 

POŠIRANI LOSOS

Losos file očistimo od kostiju i ostavimo sastrane. U lunac stavimo ribljeg temeljca,maslinovog ulja, lovor list,sol,papar u zrnu,bijelo vino i sok od limuna. Pustimo da prokuha,smanjimo vatru na 95 C i stavimo file lososa u temeljac. Pustimo da se losos pošira, preporuka je ne kuhati losos do kraja kako bi se sačuvao okus. Dekoriramo ga segmentima limuna i poslužimo uz lisnate salate začinjene limunom i maslinovim uljem.

POTREBITI SASTOJCI:

0,2kg file lososa  
0,2l ribljeg temeljca
1,05l maslinovog ulja
0,001kg lovorovog lista
0,001kg crnog papara u zrnu 
0,1l bijelog vina
0.01kg soli  
0,03l limunovog soka

PRIPREMA MASLACA LIMUNA I KAPARA:
Luk narežemo na krupnije kolute, ocijedimo limun. Na vruću tavicu dodamo ulje,narezani luk,pustimo da se propirja i podlijemo vinom,dodamo limun sok, reduciramo do gustoće sirupa. Procijedimo i umiješamo maslac sobne temperature narezan na kocke,miješamo dok ne dobijemo kompaktni umak dodamo kapare i sijeckani kopar.

POTREBITI SASTOJCI:
0,01kg kapara
0,05l limunovog soka
0,1kg luka
0,01kg soli
0,01kg bijelog papra
0,05l suncokretovog ulja
0,1l bijelog vina
0,2kg maslaca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUHAREVO VINO

Chardonnay - Zdjelarević

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700