Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


Zamijesiti tijesto te ga pustiti da odstoji zamotano u prozirnu foliju na hladnom mijestu od pola sata do sat vremena. Polovicu tijesta provući kroz stroj za pravljenje tijestenine te kad se dobije jedan list tijesta postupak ponoviti i sa drugim dijelom tijesta. Listove položimo na radnu površinu te na jedan list stavljamo hrpice mladog ovčjeg sira i na svaku hrpicu po jedan rep od škampa. Tako pripremljeno tijesto prekrijemo drugim dijelom tijesta i spravicom za raviole formiramo jastučiće. U kipuću zasoljenu vodu dodajemo jastučiće (raviole) i kad isplivaju vadimo ih i stavimo da se ocijede.

Dok se ravioli kuhaju u prikladnoj posudi zagrijemo maslinovo ulje. Na zagrijano ulje dodajemo iskosani češnjak i peršin. Kad zamiriše češnjak dodajemo repove škampa koji su nam preostali, posolimo i popaprimo. Zalijemo s Vrhunskim bijelim vinom Silvanac zeleni P.P. Orahovica d.o.o. Nakon par minuta pirjanja u umak dodajemo ocijedene raviole i zalijemo ribljim temeljcem.

Pazimo da se ravioli ne prekuhaju, a pri samom kraju dodajemo sir parmezan i malo vrhnja za kuhanje, pustimo da kratko zakuha, skinemo s vatre i poslužimo.

 

 

ZA ČETIRI OSOBE:

 

Tijesto za raviole :                      Umak od bijelog vina :

0,30 kg brasna                              - 0,10 l maslinovo ulje

4 jaja                                            - 2 češnja češnjaka

0,30 l hladne vode                         - 1 žlica kosanog peršina

Prstohvat soli                                 - 0,20 l bijelog vina Silvanac zeleni

0,30 kg mladog ovčjeg sira              - riblji temeljac

0,30 kg repova skampi                    - 0,10 l vrhnja za kuhanje

1 zlica parmezana

soli i papra

 

 

 

 

 

 

 

 

KUHAREVO VINO

Silvanac zeleni

ORAHOVICA

FILE BRANCINA NA MOUSSEU OD ŠPINATA I MRKVE 

Brancina filetiramo i pržimo na koži do zlatnožute boje u tavi 3 do 4 minute. Skuhamo očišćenu i narezanu mrkvu u malo vode s dodatkom soli i papra. Nakon što je kuhana mrkvu stavimo u blender s malo sviježeg đumbira te miksamo dok ne postane glatka smjesa. Oguljeni i nasjeckani mladi krumpir skuhamo te pred sam kraj dodamo skuhani špinat, sol i papar. Ocijeđeno usitnimo štapnim mikserom u glatku smijesu i dodamo narezan jedan češanj češnjaka. Na tanjur stavimo po žlicu moussea od mrkve i špinata u suprotnom smjeru, tako da tvore lijep kontrast. Kistom povučemo crte jednog i drugog. Na mousse složimo pečene filee brancina te ukrasimo coulisom od malina.

 

 

Sastojci :     Brancin od 700 g. (filetirano na dva filea)

                    Mrkva 100 g.

                    Špinat  100 g.

                    Bijeli mladi krumpir 100 g.

                    Maslinovo ulje, morska sol, papar, đumbir, češnjak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 KUHAREVO VINO

ZELENI SILVANAC

1589 Drago Režek

   

 

PUREĆA ROLADA PUNJENA POVRĆEM SA JEČMENOM KAŠOM I VRGANJIMA

Pureći file tanko režemo i lagano potučemo, malo posolimo i popaprimo, stavljamo na njega povrće koje smo rezali na trakice i rolamo roladu. Stavljamo u foliju i pečemo u pečnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Kašu podinstamo na luku, dodajemo vrganje i podlijemo temeljcom te pustimo da kuha, zacinimo i na kraju dodamo maslac.
Kad je puretina pečena vadimo je iz folije i uvaljamo u mak, režemo i serviramo na redukciji od vina i crnog ulja s ječmenom kašom i vrganjima.

POTREBITI SASTOJCI (Za 4 osobe):

0,8kg puretina
0,2kg mrkve
0,2kg tikvice
0,05kg maka
0,1l vina
0,05l crnog ulja
0,4kg ječmene kaše
0,2kg vrganja
0,2l povrtnog temeljca
0,02kg soli
0,02 papra
0,1kg maslaca
0,1 kg luka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUHAREVO VINO

Zlatne gorice

LUNGIĆ OBLOŽEN SLANINOM NA POSTELJICI OD RIKULE

Lungić posolimo i popaprimo, omotamo slaninom te ispečemo na roštilju. Radić operemo i složimo na tanjur. Na radić stavimo obloženi lungić, a oko njega kao prilog brokulu, cvjetaču i papriku pečenu na žaru. Dekoriramo peršinom, grožđem i crvenim radićem. Sve prelijemo maslinovim uljem.

POTREBITI SASTOJCI:

Lungić
Slanina
Radić
Brokula
Cvjetača
Svježa paprika
Sol
Papar

JESENSKA SALATA

Radić narežemo na tanke trake, naranču ogulimo i narežemo na tanke kriške, orahe prepolovimo. Sve začinimo limunovim sokom, medom i maslinovim uljem, promiješamo i serviramo. Dekoriramo crnim grožđem i peršinom.


POTREBITI SASTOJCI:
Radić
Naranča
Orasi
Med
Limun
Maslinovo ulje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUHAREVO VINO

Cuvee - Sever

 

 

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700