Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


Dioklecijanov medaljon

File od tune se pripremi poput bifteka (da ostane sočan u sredini) posloži na grill-ane tikvice i šalšu od pomidora polije maslinovim uljem te pospe začinima. Preporuča se poslužiti uz crno vino Venje Ivana Enjingija.

 

 

 

 

 

 

 

Sastojci (4 osobe):

600g filea jadranske tune

2 žlice meda od grožđa

2 žlice grubo mljevenog papra

krupna morska sol

maslinovo ulje

petrusimul

bijeli luk

 

Prilog:

šalša od pomidora

tikvice grill-ane na roštilju

 

Zlatko Marinović

Restoran Noštromo

Kraj Sv. Marije 10

21000 Split

 

 

KUHAREVO VINO

enjingi

VENJE

 

Jadranska košarica

Škampi se pripreme na buzaru. Krumpir se skuha pod ljuskom i oguli. Od krumpira, brašna i jaja naprave se njoki uz dodatak sitno narezanog pršuta i malo škampa. Od ribanca se naprave košarice u koje se poslože njoki i buzara. Servira se uz bijelo vino Venje Ivana Enjingija.

 

 

 

 

 

 

Sastojci (4 osobe):

250g očisćenih škampa

100g (kesica) ribanca

250g glatkog brašna

250g krumpira

1 jaje

1 kriška pršuta

riblji temeljac

1 dcl vina

morska sol

papar

maslinovo ulje

petrusimul

bijeli luk

 

 

Alen Mančev

Restoran Noštromo

Kraj Sv. Marije 10

21000 Split


KUHAREVO VINO

enjingi

VENJE

Club steak kraljevec s mladim krumpirom, mladim lukom i bosiljkom

Teleće stekove posoliti i popapriti te peći na tavi lagano s jedne i druge strane. Meso izvadimo i ostatku masnoće dodamo maslac, špek, papriku i krastavce te zajedno pirjamo, dodamo malo telećeg temeljca, vrhnje za kuhanje i začinimo te vratimo odreske da se još malo pirjaju. Krumpir skuhamo, popirjamo ga na maslacu, začinimo ga i dodamo mladi luk i bosiljak.

 

 

 

 

 

 

sastojci za 4 osobe:

teletina 800g

špek 50g

kiseli krastavci 50g

crvena file paprika 50g

maslac30g

vrhnje za kuhanje 0,2l

sol,papar,sjeckani peršin,

bosiljak

krumpir 800g

mladi luk 40g

 

 

 

 

 

 

 

 

 KUHAREVO VINO

Graševina

VINA BELJE

Malostonske dagnje

Dagnje dobro operemo te na pari otvorimo. Na maslinovom ulju dobro prodinstamo sjeckani luk, češnjak, podlijevamo vino, dodamo sjeckane rajčice uz dodatak začina i malo vode toliko da nam umak ostane gust. Taj umak serviramo uz otvorene dagnje i kuhanu palentu.

 

 

 

 

 

 

Sastojci za 4 osobe:

1 kg dagnji u kori

2 rajčice

1glavica luka

1dcl maslinovog ulja, sol, papar, bosiljak

2 režnja češnjaka, peršin

Pola dcl Plavca Mili-Rozić

100 g kukuruzna krupice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


KUHAREVO VINO

MILI - PLAVAC MALI

Vinogorje Pelješac

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700