Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


Hvarska gregada

chef Stipe Gurabić

Opis / priprema jela

Način pripreme: očišćenu ribu isjeći na komade, u duboku teću (posudu) složiti krumpir isjeckan na ploške, luk na ploške te složiti ribu na krumpir. Zaliti maslinovim uljem, dodati začine, uliti pola litre vode, isto toliko vina i staviti kuhati na jaku vatru da prokuha. Kada prokuha smanjiti vatru da lagano kuha još desetak minuta. Kada je krumpir kuhan, gregada je spremna za serviranje.

izvor:videooglasi.eu
 Potrebne namirnice
  1,5 kg oborite ribe
  0,50 kg krumpira
  0,30 kg luka
  0,20 kg rajčice
  0,3 l maslinovog ulja
  0,5 l bijelog vina
  0,5 l vode
  sol,papar,lovorov list,ružmarin
  dekoracija: poriluk,mrkva,peršin,celer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Kuharevo vino

 AGER RESERVA

 (vinarija Plančić)

BRODET

Gaspacho

Na hladnom maslinovom ulju kratko popecite luk narezan na ploške i nasjeckani češnjak. Podlijte s malo vode i pirjajte oko 5 minuta. Nakon toga dodajte rajčice i nastavite pirjati na laganoj vatri još 15-20 minuta. Propasirati.

Dodati očišćene i na kolutiće narezane sipe. Pirjati povremeno dolijevajući toplu vodu. Kad je sipa mekana, dodajte ribu, malo posolite i prelite vinom. Nastavite pirjati dok riba ne omekša. Na kraju dodati malo vinskog octa. Skinuti s vatre i poslužiti uz palentu.

Serviranje:

Gaspacho-palenta-riba-ukrasiti lovorovim listom

 

Sastojci:

4 osobe

1 kg različite morske ribe
(ugor, škarpina, kokot, grdobina, lignje, sipa)
3 glavice luka
4 češnja češnjaka
4 svježe rajčice
1 dl bijelog vina
1 grančica peršinovog lista
maslinovo ulje
vinski ocat
sol
papar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUHAREVO VINO

Gran Teran

CO

BIJELA PALENTA SA RAGUOM OD SIPE

Sipu očistite i narežite na kockice. Na ugrijanom maslinovom ulju pirjajte sitno sijeckani luk i češnjak nekoliko minuta. Dodajte sipu i pirjajte na laganoj vatri 10min i nakon toga podlijte vinom i dodajte crnilo sipe. Posolite i poparite i kuhajte dok sipa ne postane mekana. U zasoljenoj vodi skuhajte palentu u koju dodajte malo maslinovog ulja.

Servirajte na tanjur.

 

 

 

 

 

 

 

ZA 4 OSOBE:

SIPA-1kg

PALENTA-0,60 kg

LUK-mala glavica

Češnjak-1 režanj

CRNO VINO(Merlot ili Cabernet Sauvignon )-4dcl

Maslinovo ulje

Sol

Papar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUHAREVO VINO

Merlot

VINA LAGUNA

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700