Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


chef Ivica Štruml 

Opis / priprema jela

Meso narežemo na 10 jednakih odrezaka. Posolimo i popaprimo te premažemo dijelom maslinovog ulja. Ostavimo u hladnjaku 2 sata prije pečenja. Krumpir ogulimo i narežemo na kockice, kuhamo u posoljenoj vodi. Blitvu očistimo i kuhamo najprije bijeli dio sabljike a nakon 2-3 min dodamo lišće. Ugasimo vatru i ostavimo u kipućoj vodi nekoliko minuta. Na vrućem maslinovom ulju ispečemo pržolice sa svake strane 2 - 3 min ovisno o debljini mesa. Premjestimo na toplo mjesto i ostavimo da meso "odmori" par minuta. U međuvremenu na ostatku ulja popržimo sitno sjeckani češnjak, dodamo ocijeđenu blitvu i krumpir. Posolimo, popaprimo i dobro promješamo.

Prijedlog posluživanja

Meso poslužimo na podlozi od ružmarina i sjeckanih maslina sa blitvom na dalmatinski način.

izvor:videooglasi.eu

 Potrebne namirnice (za 10 osoba)
 
 1,5 kg odležanog ramsteka
 0,2 l maslinovog ulja
 0,05 kg češnjaka
 1 kg blitve
 1 kg krumpira
 krupna morska sol
 svježe mljeveni crni papar
 0,15 kg maslina
 10 grančica ružmarina
 malo cherry rajčica za dekoraciju

 

 Kuharevo vino

 Graševina Kutjevo

chef Ivica Fajt 

Opis / priprema jela

Filee bakalara posoliti i uvaljati u mljevene pistacije da se što više pistacija uhvati za file,na zagrijanu tavu doliti maslinovo ulje te filee lagano ispeći da ostanu mekani i sočni, U drugoj zagrijanoj tavi na maslinovom ulju prepržiti na listiće rezani češnjak i svježi ružmarin kako bi pustio svoju aromu i miris, na to dodati cijele ukuhane rajčice da se preprže što je jako važno za okus jela. Kad se rajčice preprže dodati listove špinata i lagano ih sotirati samo da uvenu, začiniti ih i dodati malo soka od rajčica da se dobije umak. U ribljem temeljcu prigotoviti cous-cous, dodati mu svježe kosani peršin.Na tanjur složiti rajčice na koje se posluži cous-cous te na sve zajedno servirati pečene filee bakalara, sve zajedno zaliti maslinovim uljem i dekorirati ružmarinom.

izvor:videooglasi.eu

 Potrebne namirnice 
 
 0,8 kg svježi file bakalara
 ukuhane cijele rajčice(pelati) 0,6 kg
 češnjak 0,04kg
 peršin list 0,0002kg
 cous-cous 0,12 kg
 svježi špinat 0,12 kg
 ružmarin 0,03 kg
 maslinovo ulje 0,2l
 očišćene i mljevene pistacije 0,08 kg
 riblji temeljac 0,4l

 

 Kuharevo vino

 Traminac ilok  

chef Damir Soltan 

 

Opis / priprema jela

Hobotnicu skuhamo napola i pustimo je da se ohladi. U međuvremenu isiječemo kapulu na sitno te stavimo pirjati na maslinovo ulje. Dok kapulu pirjamo, hobotnicu isiječemo na sitne komade te je stavimo na ispirjanu kapulu. Dodamo slanutak, rajčicu i začine, podlijemo ribljim temeljcem, poklopimo i pustimo da se 25 minuta kuha na laganoj vatri uz podlijevanje vinom i temeljcem. Serviramo po želji.

 

izvor:videooglasi.eu

 

 Potrebni sastojci
 
 1 kg hobotnice
 0,5 kg slanutka
 0,5 kg kapule
 2 žlice pire rajčice
 0,5 kg pelati rajčice
 0,1 l bijelog vina Sivi Pinot
 šafran
 sol, papar
 bosiljak

 

 Kuharevo vino

 Pinot sivi Šafran 

chef Almo Čatlak 

Opis pripreme jela / priprema

Na zagrijanoj masnoći popecite sitno nasjeckani crveni luk dok ne postane staklast. Dodajte meso, nasjeckani češnjak i tako popecite meso da i ono porumeni. Dodajte oguljenu i na kockice narezanu svježu rajčicu, promiješajte i podlijte vinom. Po želji dodajte ružmarin, lovorov list ili još neko začinsko bilje (ružmarin, bosiljak, salviju i sl.). Podlijte temeljcem, pa na laganoj vatri kuhajte dok meso ne omekša, a umak se ne zgusne.

Posluživanje (način posluživanja – prijedlog)

Ovakav žgvacet možete poslužiti sa palentom ili tjesteninom tipičnom za istarsko podneblje (makaroni, fuži, njoki, žličnjaci i sl.).

 
izvor:videooglasi.eu
 Broj osoba                     10
 Vrijeme pripreme            180 min
 Složenost pripreme jela  srednje zahtjevno
 
 
 2,5 kg domaće kokoši
 250 ml sjemenskog ulja
 800 g kapule
 30 g češnjaka
 700 g svježe zrele rajčice
 sol, papar
 700 ml bijelog vina
 peršin lovorov list
 ružmarin
 temeljac za podlijevanje fuži

 

 Kuharevo vino

 Graševina Ilok

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700