Please update your Flash Player to view content.
REVIJA SVIJET U ČAŠI
Slijedom vina - naše akcije
- Kuharevo vino uz tradicijsku kuhinju
- Kuharevo vino - Serijal 1
- Kuharevo vino - Serijal 2
- Kuharevo vino - Serijal 3
- Kuharevo vino - Serijal 4
- Kuharevo vino - serijal 5
- Carpaccio od boškarina
- Carpaccio od oborite ribe
- Filet brancina sa mediteranskim povrćem
- File lososa
- Istarska kobasica u bijelom vinu
- Jelenji tournedos u borovnicama
- Jesenska rapsodija na selu
- Korčulanska gregada
- Lungić obložen slaninom
- Mediteranski pjat
- Pašticada od gofa i volkih
- Poširani losos
- Pureća rolada punjena povrćem
- Rižot od žaba
- Svinjski file u kori od šarenog papra
- Tostirana palenta sa ovčjom skutom
- Izbor kuhara i vinara godine
- ATELJE OKUSA 1992-2012
- Eno gastro tour
- Little piece of Croatia - info stup
- Grozd Plavac mali
- Sutla-Sotla
- Vino u humanitarnoj akciji
- Svakog tjedna sorta jedna
- Vinski rokovnik Vademecum
S vinom, uz vino, o vinu
Tražilica
TOSTIRANA PALENTA SA OVČJOM SKUTOM
Janjeće kotlete umotamo u kadulju i pršut te kratko prepržimo na maslinovom ulju uz dodatak maslaca i pjenušca. Janjeće kotlete finaliziramo u kolektomatu tako da zadržimo sočnost i temperaturu srednje dijela mesa koju smo zadali. Kukuruznu krupicu sjedinimo sa skutom te poslužimo uz janjeće kotlete. Lignje narežemo na kolutiće uvaljamo u sezem i pržimo.
POTREBITI SASTOJCI (Za 4 osobe):
700g janjećih kotleta
400g kukuruzne krupice
300g ovčje skute
200g liganja
50g sezama
100g pršuta
sol, papar
par listića kadulje
0,05l pjenušca
KUHAREVO VINO
Žlahtina - Toljanić
PrevNext
GUSKA NA TUROPOLJSKI NAČIN
Opis pripreme jela / priprema
Gusku najprije očistite, operite, osušite, pa je izvana i izn...
Gusku najprije očistite, operite, osušite, pa je izvana i izn...
DALMATINSKA PAŠTICADA
Opis pripreme jela / priprema
Meso dobro operite, ocjedite, a zatim ga uvaljajte u...
Opis pripreme jela / priprema
Meso dobro operite, ocjedite, a zatim ga uvaljajte u...
KUTJEVAČKI SRNEĆI MEDALJONI
Opis pripreme jela / priprema
Srneće meso oblikujte u medaljone, posolite, popaprite, prema...
Srneće meso oblikujte u medaljone, posolite, popaprite, prema...
OBORITA RIBA U ŠKROVADI
Opis pripreme jela / priprema
Povrće operite i narežite na tanke okrugle ploške. U škrovad...
Povrće operite i narežite na tanke okrugle ploške. U škrovad...
GRDOBINA U BIJELOM VINU
Opis pripreme jela / priprema
Grdobinu narežite na odreske, posolite i popaprite, a zatim ...
Grdobinu narežite na odreske, posolite i popaprite, a zatim ...
HOBOTNICE I LIGNJE POD PEKOM
Opis pripreme jela / priprema
Hobotnicu i lignje obrišite u čistu krpu. Posložite ih na pl...
Hobotnicu i lignje obrišite u čistu krpu. Posložite ih na pl...
GULAŠ OD DIVLJAČI
Opis pripreme jela / priprema
Meso divljači stavimo u marinadu od korjenastog povrća, češn...
Meso divljači stavimo u marinadu od korjenastog povrća, češn...
ŽGVACET OD JANJETINE SA ŠURLICAMA NA BAŠČANSKI
Opis pripreme jela / priprema
Meso narezano na kockice popecite na plitkoj masnoći. Dodajt...
Meso narezano na kockice popecite na plitkoj masnoći. Dodajt...
TELEĆI MEDALJONI NA SLAVONSKI NAČIN
chef Vladimir Balent
Opis / priprema jela
Od telećeg filea izrežemo 30 komada medalj...
Od telećeg filea izrežemo 30 komada medalj...
GLAZIRANA PATKA SA PLAVIM ZELJEM I JEČMENOM KAŠOM
chef Tomislav Hruban
Opis / priprema jela
Od patke odvojimo prsa, batke sa zabat...
Opis / priprema jela
Od patke odvojimo prsa, batke sa zabat...
TRADICIONALNI HRVATSKO-FRANCUSKI KOLAČ OD GORKE ČOKOLADE
chef Mirjana Kozlina Špoljar
Opis / priprema jela
Miješamo jaja i šećer. Masl...
Opis / priprema jela
Miješamo jaja i šećer. Masl...
BIFTEK TRI GENERACIJE
chef Matija Balent
Opis / priprema jela
Biftek 5 sati prije pečenja mariniramo u peli...
Biftek 5 sati prije pečenja mariniramo u peli...
PRŽOLICA NA DALMATINSKI NAČIN
chef Ivica Štruml
Opis / priprema jela
Meso narežemo na 10 jednakih odrezaka. ...
Opis / priprema jela
Meso narežemo na 10 jednakih odrezaka. ...
FILE BAKALARA U KOŠULJICI OD PISTACIJE
chef Ivica Fajt
Opis / priprema jela
Filee bakalara posoliti i uvaljati u mljevene p...
Opis / priprema jela
Filee bakalara posoliti i uvaljati u mljevene p...
RAGU OD HOBOTNICE SA SLANUTKOM
chef Damir Soltan
Opis / priprema jela
Hobotnicu skuhamo napola i pustimo je da se...
Hobotnicu skuhamo napola i pustimo je da se...
ŽVAGCET OD KOKOŠI
chef Almo Čatlak
Opis pripreme jela / priprema
Na zagrijanoj masnoći popecite sitno nasjec...
Na zagrijanoj masnoći popecite sitno nasjec...
Tuna na San Segotski način
Jadranska tuna žute peraje na San Segotski (Susački) u pepelu od lavande
Tunu izrežemo na lijepe od...
Brodet
BRODET
Gaspacho
Na hladnom maslinovom ulju kratko popecite luk narezan na ploške i nasjeckan...
Na hladnom maslinovom ulju kratko popecite luk narezan na ploške i nasjeckan...
Bijela palenta sa raguom od sipe
BIJELA PALENTA SA RAGUOM OD SIPE
Sipu očistite i narežite na kockice. Na ugrijanom maslinovom ulju ...
Dioklecijanov medaljon
Dioklecijanov medaljon
File od tune se pripremi poput bifteka (da ostane sočan u sredini) posloži n...
Jadranska košarica
Jadranska košarica
Škampi se pripreme na buzaru. Krumpir se skuha pod ljuskom i oguli. Od krumpira,...
Club steak kraljevec
Club steak kraljevec s mladim krumpirom, mladim lukom i bosiljkom
Teleće stekove posoliti i popapri...
Malostonske dagnje
Malostonske dagnje
Dagnje dobro operemo te na pari otvorimo. Na maslinovom ulju dobro prodinstamo s...
Ravioli punjeni škampima i ovčjim sirom
Zamijesiti tijesto te ga pustiti da odstoji zamotano u prozirnu foliju na hladnom mijestu od pola sa...
File brancina na Mousseu
FILE BRANCINA NA MOUSSEU OD ŠPINATA I MRKVE
Brancina filetiramo i pržimo na koži do zlatnožute bo...
Pureća rolada punjena povrćem sa ječmenom kašom i vrganjima
PUREĆA ROLADA PUNJENA POVRĆEM SA JEČMENOM KAŠOM I VRGANJIMA
Pureći file tanko režemo i lagano potuč...
Lungić obložen slaninom na posteljici od rikule
LUNGIĆ OBLOŽEN SLANINOM NA POSTELJICI OD RIKULE
Lungić posolimo i popaprimo, omotamo slaninom te is...
Svinjski file u kori od šarenog papra na posteljici od senfa i maslaca sa domaćim rezancima
SVINJSKI FILE U KORI OD ŠARENOG PAPRA
Svinjski file nasoliti, popapriti i uvaljati u drobljeni šare...
Rižot od žaba
RIŽOT OD ŽABA
U posudi (teći) s debljim dnom, na maslinovom ulju pirjamo sitno isjeckani češnjak, d...
Carpaccio od oborite ribe
CARPACCIO OD OBORITE RIBE
Ribu očistimo i narežemo na hladne i tanke fete. Sokom od naranče, limu...
Poširani losos
POŠIRANI LOSOS
Losos file očistimo od kostiju i ostavimo sastrane. U lunac stavimo ribl...
Losos file očistimo od kostiju i ostavimo sastrane. U lunac stavimo ribl...
Filet brancina sa mediteranskim povrćem
FILET BRANCINA SA MEDITERANSKIM POVRĆEM
Ribu isfiliramo očistimo od kostiju te začinimo soli i papr...
Tostirana palenta sa ovčjom skutom, kraškom janjetinom i prženim kolutićima jadranske lignje
TOSTIRANA PALENTA SA OVČJOM SKUTOM
Janjeće kotlete umotamo u kadulju i pršut te kratko prepržimo na...
Filet lososa
FILET LOSOSA
Od krumpira napraviti kremasti pire u koji dodajemo maslac, vlasac te sol i papar po ž...
Mediteranski pjat
MEDITERANSKI PJAT
Sve natur sa puno ljubavi prema hrani i gostu.Mišancu skuhamo i začinimo sa masli...
Istarska kobasica u bijelom vinu sa palentom aromatiziranom tartufima
ISTARSKA KOBASICA U BIJELOM VINU SA PALENTOM AROMATIZIRANOM TARTUFIMA
Kobasicu prepeči na maslinovo...
Korčulanska gregada
KORČULANSKA GREGADA
Grdobinu nasječemo, uvaljamo u brašno i stavimo u teću s 1,5 dcl maslinov...
Grdobinu nasječemo, uvaljamo u brašno i stavimo u teću s 1,5 dcl maslinov...
Pašticada od gofa i volkih (morskih puževe) s njokima
PAŠTICADA OD GOFA I VOLKIH (MORSKIH PUŽEVA) S NJOKIMA
Volke kuhati u ribljem temeljcu 1h. Polovicu ...
Jesenska rapsodija na selu
JESENSKA RAPSODIJA NA SELU
Svinjske kotlete zarežemo i napikamo špekom, krastavcima i češnjakom. Od...
Carpaccio od boškarina sa kozjom skutom i svježim crnim tartufima
CARPACCIO OD BOŠKARINA ZA KOZJOM SKUTOM I CRNIM TARTUFIMA
Biftek boškarina očistimo od žilic...
Biftek boškarina očistimo od žilic...
Jelenji tournedos u borovnicama sa roladom od krumpira
JELENJI TOURNEDOS U BOROVNICAMA SA ROLADOM OD KRUMPIRA
Jelenji file mariniramo u papru, soli te ruž...