Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


Zamijesiti tijesto te ga pustiti da odstoji zamotano u prozirnu foliju na hladnom mijestu od pola sata do sat vremena. Polovicu tijesta provući kroz stroj za pravljenje tijestenine te kad se dobije jedan list tijesta postupak ponoviti i sa drugim dijelom tijesta. Listove položimo na radnu površinu te na jedan list stavljamo hrpice mladog ovčjeg sira i na svaku hrpicu po jedan rep od škampa. Tako pripremljeno tijesto prekrijemo drugim dijelom tijesta i spravicom za raviole formiramo jastučiće. U kipuću zasoljenu vodu dodajemo jastučiće (raviole) i kad isplivaju vadimo ih i stavimo da se ocijede.

Dok se ravioli kuhaju u prikladnoj posudi zagrijemo maslinovo ulje. Na zagrijano ulje dodajemo iskosani češnjak i peršin. Kad zamiriše češnjak dodajemo repove škampa koji su nam preostali, posolimo i popaprimo. Zalijemo s Vrhunskim bijelim vinom Silvanac zeleni P.P. Orahovica d.o.o. Nakon par minuta pirjanja u umak dodajemo ocijedene raviole i zalijemo ribljim temeljcem.

Pazimo da se ravioli ne prekuhaju, a pri samom kraju dodajemo sir parmezan i malo vrhnja za kuhanje, pustimo da kratko zakuha, skinemo s vatre i poslužimo.

 

 

ZA ČETIRI OSOBE:

 

Tijesto za raviole :                      Umak od bijelog vina :

0,30 kg brasna                              - 0,10 l maslinovo ulje

4 jaja                                            - 2 češnja češnjaka

0,30 l hladne vode                         - 1 žlica kosanog peršina

Prstohvat soli                                 - 0,20 l bijelog vina Silvanac zeleni

0,30 kg mladog ovčjeg sira              - riblji temeljac

0,30 kg repova skampi                    - 0,10 l vrhnja za kuhanje

1 zlica parmezana

soli i papra

 

 

 

 

 

 

 

 

KUHAREVO VINO

Silvanac zeleni

ORAHOVICA

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700