Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


Najznačajnija međunarodna izložba posvećena vinskom biznisu, okupljalište za gotovo 4.300 izlagača iz 30 zemalja i 128 tisuća profesionalnih posjetitelja (podaci iz 2017), uključujući više od 48.000 iz 141 različite zemlje (+ 8% u odnosu na prethodnu godinu); a ta je brojka uključivala 30.200 najvećih kupaca! To je Vinitaly, međunarodna izložba vina i jakih pića, zakazana još jednom na sajmu u Veroni od 15. do 18. travnja 2018. (www.vinitaly.com).

Što više, s vremenom Vinitaly je postao nešto više od pukog sajma. Od svog početka 1967. godine, Vinitaly je stvorio oko sebe sustav aktivnih poslovnih usluga tijekom cijele godine, uključujući Vinitaly International, OperaWine, Vinitaly Wine Club, VIA Vinitaly International Academy, wine2wine i International Packaging Competition. 2017. je predstavljen "5 Star Wines - The Book", prvi vodič koji je ikada kreirala izložba vina dizajniran kao poslovni alat i marketinška poluga za tvrtke, s trenutnim povratnim informacijama za 90% prisutnih proizvođača tijekom samog sajma, kao i za predstavljanje novih vina u Veroni.

Ususret 52. izdanju, Vinitaly priprema nekoliko zanimljivih noviteta. Riječ je o preimenovanju dvorane posvećene međunarodnim izlagačima - ove godine poznatoj pod nazivom International Wine Hall - kako bi se osigurao dodatni identitet za prostor koji su općenito posjećivali operatori uvijek u potrazi za novim prijedlozima. Nove inicijative na ovom području uključuju skupinu hrvatskih podruma koje je izabrala Hrvatska gospodarska komora i štand koji predstavlja Gruziju s izložbom posvećenom dugogodišnjoj tradiciji korištenja velikih amfora koje su ukopane kako bi se omogućila početna fermentacija, a potom i profinjenost bijelih i crvenih vina. Sve to se podudara s novim i starim izlagačima iz Francuske, Španjolske, Portugala, Azerbejdžana i Argentine - dok nema nedostataka vina iz SAD-a. Dodatno treba istaknuti Pisco iz Perua, japansku grupaciju koja predstavlja Sake i Compagnia dei Caraibi s karipskim jakim pićima koji dodaju egzotične okuse udaljenih zemalja.

Još jedna specijalizirana izložba u kalendaru je Vivit - Wines, Winegrowers and Terroirs, u svom 7. izdanju, ove godine s novom postavom i još većom površinom kako bi zadovoljili rastući interes za svijet zanatskih vina kao ishod individualnosti pojedinih proizvođača.

Vinitalybio, visoko je kvalificirani događaj za posjetitelje koji žele pronaći organska i biodinamična vina. Premda se područje sajma nije proširilo, ova specijalizirana izložba ipak pruža cjelovit pregled organske ponude koja sudjeluje u Vinitalyu, s još više uzoraka dostupnih za kušanje.

Kušanja će uključivati XXX Masi Seminar s 30-godišnjom tradicijom za Amarone koji obećava stvaranje povijesti. Dva kušanja posvećena "Talijanskom Rozeu" za pjenušava i mirna vina također obećavaju da će biti vrlo privlačni: prilika da se iskoristi situaciju i pokaže kako Italija ima bogatstvo u segmentu međunarodnne ponude ljubičastih, ružičastih i plavičastih vina - polje koje doživljava rastući interes potrošača i proizvođača na međunarodnim tržištima više nego ikad prije.

Kalendar također uključuje i Tasting ex ... press, tradicionalno putovanje organizirano za novinare međunarodnim publikacija.

Vinitaly-eva b2b orjentacija potvrđena je i od strane Taste & Buy, inicijative koja tvrtke povezuje s najvećim kupcima odabranim od strane delegata Veronskog sajma iz 60 zemalja širom svijeta.

Zanimljiv dodatak ponudi opskrbnih lanaca je istodobno održavanje Sol & Agrifood - međunarodne izložbe agrobiznisa (www.solagrifood.com) te Enolitech - međunarodne izložbe tehnike za vinogradare, podrumare, maslinare i proizvodnju maslinovog ulja (www.enolitech.it).

Dok se centar izložbe fokusira na poslovanje sa specijaliziranim sudionicima u opskrbnim lancima, Vinitaly nikako ne zaboravlja ljubitelje vina. Povijesni trgovi u Veroni, a od ove godine i Bardolino i Valeggio, dvije fascinantne lokacije na jezeru Garda i njegovu zaleđu bit će domaćini od 13. do 16. travnja za Vinitaly and the city (www.vinitalyandthecity.com). Bardolino i Valeggio također će biti domaćini usputnog sajma vina tijekom vikenda 20.-22. travnja.

Svi poslovni posjetioci (uvoznici vina i hrane, hoteli, restorani, barovi i ketering), koji bi željeli dobiti besplatnu poslovnu ulaznicu za Vinitaly moraju pojedinačno kontaktirati zvanično predstavništvo Veronafiere za regiju Alpe-Jadran, tako da na web stranicama predstavništva (www.mz-consulting.org) popune i pošalju zahtjev za ulaznicu. Primat ćemo samo poslovne zahtjeve i to najkasnije do 25. ožujka 2018.

Consulting & Fairs

Predstavništvo Veronafiere za region Alpe-Jadran

mr Matjaž Žigon

Grčarevec 8, 1370 Logatec, Slovenija

e-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.mz-consulting.org

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700